Recipe: Appetizing Sushi Pulut Rendang Ayam
Sushi Pulut Rendang Ayam.
You can cook Sushi Pulut Rendang Ayam using 6 ingredients and 19 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Sushi Pulut Rendang Ayam
- You need of Rendang Ayam secukupnya.
- It's of Pulut secukupnya.
- You need 1 batang of timun jepun (potong memanjang).
- You need 3 of biji telur.
- You need 1/4 cawan of susu cair.
- Prepare of secubit garam.
Sushi Pulut Rendang Ayam step by step
- ~Untuk rendang resepi di link ni ye... Jom tengok resipi lazat ini: Rendang Simple https://cookpad.com/my/recipes/10419380-rendang-simple?token=SLtx7mrBEtNNfq113Wff93nN.
- ~Untuk pulut pula resepi di link ni.. cuma yang ni aznie buat kosong je tak bubuh pewarna... Jom tengok resipi lazat ini: Pulut Harung https://cookpad.com/my/recipes/10419688-pulut-harung?token=aDKUgmNyYX8BgrDyTJmqaq9i.
- ~pukul telur, susu dan juga garam hingga sebati....
- ~kemudian panaskan kuali non stick.. bubuh sedikit minyak.. ratakan ngan tisu.. kita tak nak minyak banyak.. minyak cuma bubuh sekali ni je.. lepas tu tak payah bubuh dah....
- ~masukkan sesenduk kecil adunan telur.. lenggangkan kuali.. biar ia rata.. masak sekejap je ye.. kemudian balikkan kejap.. dalam 3 saat kita angkat..
- ~buat hingga habis semua adunan telur.. bila masak kita tindihkan je semua. in shaa allah memang tak melekat...
- ~ambil sekeping dadar telur tadi.. kita gunting bucu ia.. biar kelihatan empat segi...
- ~bubuh pulut.. ratakan...
- ~kemudian bubuh rendang ayam.. ayam aznie carik-carik isinya.. tak de la nanti tercekik tulang.. hihi...
- ~bubuh timun.. susun kemas....
- ~kemudian gulung dengan kemas.. tekan2 bagi padat skit.. tak de la nanti kita potong berderai pulak kan...Aznie gulung guna plastik nasi lemak je.. guna apa yang ada je.. .
- ~bole la dipotong.. setiap kali potong pisau lap tisu.. tak nak nampak comot...
- ~siap.. seronok bila buat suami ngan anak-anak suka.. lain kali kena buat lebih skit....
- .
- .
- .
- .
- .
- .
0 Response to "Recipe: Appetizing Sushi Pulut Rendang Ayam"
Posting Komentar