How to Prepare Appetizing Laksa Sarawak
Laksa Sarawak.
You can have Laksa Sarawak using 13 ingredients and 2 steps. Here is how you achieve that.
Ingredients of Laksa Sarawak
- You need 500 g of pes laksa Sarawak.
- It's 500 ml of santan (saya guna santan kara).
- You need 1 kg of udang direbus.
- You need 1 of ekor ayam direbus & dicarik.
- It's 1 of ketul kiub ayam.
- You need 1 of bungkus tauhu ikan.
- It's of Garam secukup rasa.
- Prepare 1 of bungkus bihun dicelur.
- You need 4 of biji telur ayam.
- You need Daun of ketumbar dihiris.
- You need 10 of biji limau nipis.
- You need 100 g of taugeh dicelur sekejap.
- You need of Sambal belacan (pes segera).
Laksa Sarawak instructions
- Air rebusan udang ditambah dengan pes laksa Sarawak. Kacau sehingga sebati & tambah santan, kiub ayam. Biarkan sehingga mendidih dgn api yang kecil. Akhir sekali letak tauhu ikan..
- Sediakan bihun, taugeh yang dicelur. Telur ayam dibuat dadar dan hiris halus. Isi ayam dicarik & udang dibuang kulit. Belah limau kasturi & potong daun ketumbar. Siap untuk dihidang & makan.
0 Response to "How to Prepare Appetizing Laksa Sarawak"
Posting Komentar