How to Cook Yummy Rendang Daging Cik Rose
Rendang Daging Cik Rose.
You can have Rendang Daging Cik Rose using 15 ingredients and 4 steps. Here is how you achieve it.
Ingredients of Rendang Daging Cik Rose
- You need 200 gram of daging (dipotong dan direbus hingga empuk).
- You need 1 of labu bawang besar.
- It's 5 ulas of bawang putih.
- You need 7 of tangkai cili kering (direndam air panas).
- It's 1 of inci halia.
- It's 1 of inci lengkuas.
- It's 3 batang of serai.
- It's 1 of inci kunyit hidup.
- Prepare 1/2 cawan of santan pekat.
- Prepare 1/2 cawan of kerisik.
- Prepare of Sehelai daun kunyit.
- You need 1 of sudu kecil garam.
- Prepare 1 of sudu kecil gula.
- It's 1 of kuntum bunga lawang.
- Prepare 1 of inci kulit kayu manis.
Rendang Daging Cik Rose instructions
- Kisar bawang besar, bawang putih, serai, kunyit hidup, halia, lengkuas dan cili kering.
- Lap kering bahagian dalam dan luar periuk. On suis rice cooker dan masukkan 4 sudu minyak ke dalam periuk. Masukkan bunga lawang dan kulit kayu manis. Kacau. Masukkan pula bahan-bahan yang telah dikisar, kerisik dan santan. Kacau rata..
- Tutup periuk rice cooker. Sesekali buka penutup dan kacau menggunakan senduk. Biarkan hingga mendidih..
- Setelah mendidih, masukkan daging yang telah dipotong dan direbus empuk. Kacau rata. Tutup periuk. Biarkan mendidih. Rice cooker akan bertukar ke button "Keep warm". Buka penutup, taburkan daun kunyit yang telah dimayang halus. Tutup semula periuk. Biarkan rice cooker dalam mood "keep warm" selama 10 minit. Tutup suis dan sedia untuk dihidangkan..
0 Response to "How to Cook Yummy Rendang Daging Cik Rose"
Posting Komentar